Kunstgebit

 

Wist u dat er in Nederland zo’n 1.4 miljoen mensen volledig edentaat zijn. Edentaat wil zeggen dat alle natuurlijke tanden eruit zijn en in veel gevallen een volledig kunstgebit geplaatst is (bron, staatvandemond.nl).  

Mocht u een kunstgebit nodig hebben dan kan Jouw Mondzorg daar de beste mogelijkheden voor bieden! Wij hebben onze eigen Klinische Prothese Tandtechnicus en laboratorium in huis. Ties van U-dent zal een goede oplossing voor uw situatie hebben. 

Een klinisch prothesetechnicus houdt zich bezig met het aanmeten van nieuwe protheses, aanpassen van bestaande protheses, het uitvoeren van reparaties en het plaatsen van gebitten op implantaten. Soms betreft het een aantal tanden, soms het gehele gebit.

Hoe werkt de klinisch prothesetechnicus?

Het begint allemaal bij een intakegesprek met de tandarts. Die maakt een plan. Dat plan wordt met de patiënt besproken en als die akkoord gaat dan wordt er een afspraak gemaakt om de behandeling te starten. Op de dag van de afspraak komt u bij Ties, die met u in gesprek zal gaan over uw wensen. Vervolgens wordt er een afdruk van uw gebit gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de kleur en de beet volgens uw wensen. O​​p basis van deze afdruk wordt er een noodprothese gemaakt.  Deze is al klaar voordat de tandarts de tanden gaat trekken. Omdat wij een eigen laboratorium in huis hebben kunnen wij dit, in tegenstelling tot andere praktijken vaak snel voor u regelen. 

Wanneer u nog tanden heeft worden deze door de tandarts getrokken en wordt de noodprothese direct geplaatst. Die werkt als een soort drukverband. Na een periode van genezing kan er een tijdelijke oplossing met een zachte vulling geplaatst worden. Deze vulling neemt de vorm aan van uw tandvlees en zit de prothese een stuk prettiger. Na ongeveer 3 maanden vindt er de eerste rebasing plaats (ofwel wordt er een extra voering geplaatst omdat de kaak slinkt). Na de rebasing zit het gebit weer als gegoten. De definitieve prothese wordt ongeveer na een jaar aangemeten. Al die tijd heeft u een gebit dat er prima uitziet. De tijd tot de definitieve prothese is noodzakelijk om uw mond goed te laten genezen.